Říj 202013
 

Ve středu 16. října 2013 jsem se s dětmi ze 6. A 7. třídy v časných ranních hodinách vypravila do Hradce Králové na mezinárodní turnaj v kin-ballu Inter G-cup. Cesta nám rychle uběhla i díky příjemné atmosféře ve vlaku společnosti Regio Jet. Nic nečekaného se nestalo, vše klaplo na jedničku, takže v 9,00 h jsme v pořádku dorazili do sportovní haly Třebeš.

Byla to naše první velká soutěž v kin-ballu. Do Hradce Králové jsme nejeli s velkými ambicemi. O  to více  jsme byli mile potěšeni, že hned první zápas jsme skončili druzí, druhý zápas jsme se dělili rovným počtem bodů o 2. a 3. místo a ve třetím zápase jsme po závěrečné siréně ztratili potřebný  bod  k získání opětovně  druhého místa.

Dokázali jsme si, že v Drahotuších trénujeme v hodinách tělesné výchovy  správně  a můžeme být rovnocennými soupeři  i  týmům, které se v oddílech věnují   výhradně tomuto sportu a trénují dvakrát týdně. Složení naše družstva  patřilo věkem k  nejmladším, museli jsme se porvat se silovou převahou deváťáků z týmů soupeřů.

Celkově jsme obsadili krásné 7. místo. Reprezentanti Drahotuš: Klára Kučerová, Kateřina Machancová, Vendula Klvaňová, Karolína Černá, Ivana Turčanová, Petr Beran, Tomáš Kovalčík.

Děkujeme Klubu rodičů a přátel školy za finanční podporu , kterou dětem poskytují. Díky KRPŠ se můžeme zúčastňovat soutěží a rozvíjet všestrannost drahotušských dětí.

Pokud se chcete dovědět o kin-ballu více, doporučuji navštívit stránky www.kin-ball.cz. Naše škola je zařazena v pilotním programu od samého počátku, už od roku 2011. V Olomouckém kraji se kin-ball hraje pouze na čtyřech školách. Učitelé naší školy (Mgr. Iveta Mertová a Mgr. Eva Pražáková)  jsou proškoleni prezidentem světové federace kin-ballu IKBF Pierre Julien Hamelem , jsou v úzkém kontaktu s předsedou Českého svazu kin-ballu Mgr. Martinem Paurem  a získali již nejvýše možný výkonnostní stupeň opravňující k vydání  trenérské licence. Paní učitelky také získaly  akreditaci MŠMT .

Response code is 404

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.

© 2013 ZŠ a MŠ Hranice, příspěvková organizace; Hranická 100; 753 61 Hranice IV - Drahotuše Wordpress
šablona Suffusion