Lis 242014
 

Děti ze Základní školy v Drahotuších se vydaly na výlet do Prahy. Nebyl to jen tak ledajaký výlet – výlet za poznáním. Někteří jeli do Prahy vůbec poprvé v životě, někteří úplně poprvé jeli vlakem, Takže poprvé takzvaný průlet Prahou!!!

Na hlavním nádraží jsme vystoupili z Regiojetu, kde jsme měli úplně fantastického průvodce, který se nám věnoval a pak už začal boj s časem. Metrem na stanici Malostranská pak po zámeckých schodech na Pražský hrad. Prohlédli jsme si Zlatou Uličku, Vladislavský sál, korunovační klenoty, chrám sv.Víta, Nerudovku, Karlův most, Staroměstskou radnici s Orlojem. Zbývalo 6 minut než odbíjela 12-tá hodina. Chvíle odpočinku, děti se sesedly na patníku a odpočívaly. Bylo vidět únavu. Po monumentálním odbíjení v pravé poledne jsme se vydali na Václavské náměstí, a do metra. Očekávání se naplnilo, Byli jsme na Kavčích Horách před budovou České televize.
Děti byly nadšené. Mohly si prohlédnou studia, kde jsou rekvizity, natáčení pořadů, dokonce jsme byli přímo ve studiu Kamarád. Tam jsme byli přímo při vysílání. Potkali jsme herce, kteří dabují figurky ze studia Kamarád, pan Lábus se s námi vyfotil. Pak jsme navštívili studio kde jsme si mohli vyzkoušet, jaké je to sedět před kamerou a číst ze čtecího zařízení, postavit se za kameru, vyzkoušet si kostýmy… Báječný, úžasný, skvělý zážitek!!!

Napsala: Bc. Lenka Kopřivová

Response code is 404

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.

© 2013 ZŠ a MŠ Hranice, příspěvková organizace; Hranická 100; 753 61 Hranice IV - Drahotuše Wordpress
šablona Suffusion