Bře 222014
 

Páteční den byl vyhrazen pro generální zkoušku na večerní vystoupení. Protože se nám nechtělo prosedět dopoledne ve škole, vydali jsme se nejdřív na dětské hřiště, nakoukli do místního kostela sv. Jiří a prošli se pod Zlatý grič, kde jsme nabrali síly k návratu u starého lisu na hrozny.

Až do odpoledne jsme se účastnili zkoušky v tělocvičně a večer nás čekala bombastická akce Žur pod goro. Paní učitelka Edita vytvořila rámcový příběh do kterého se zapojily se svými čísly všechny části školy, včetně školy pro děti se speciálními potřebami. Hlavním tématem byl vesmír a přátelství. Příběh je následující:

Tamara (se zrzavými vlasy) by se chtěla stát kosmonautkou, její kamarádka Maruša se zajímá jen o módu. Pohádají se , pak se usmiřují, Tamaře se zdá sen o mimozemšťanech. Tamara bude mít narozeniny a přijedou i přátelé z České republiky. Navrhuje setkání v KSEVTu kvůli osobnosti Hermana Potočnika. Setkání v KSEVTu je promítáno jako video, které jsme natočili společně před týdnem. Pak následuje vlastní oslava s přáním i zpěvem a celý žur vyvrcholí společným zpěvem písně Zemlja pleše.

Večerního vystoupení se zúčastnil i starosta Slovenských Konjic Miran Gorinšek a český velvyslanec ve Slovinsku, velmi sympatický pán, Petr Voznica. Měli jsme tu čest poznat i paní Alžbětu, původem z ČR, která pomohla slovinským dětem s orientací v českém jazyce.

Závěr večera se již nesl ve smutném duchu loučení s těmi, kteří v sobotu nemohou přijít k autobusu, a musím se přiznat, že jsme byl velmi dojat. Doufám, že při odjezdu nebudu dojatý až přespříliš, abych stihl zachytit slzy loučení našich dětí.

Pokud všechno půjde podle plánu, tak vyrazíme z Konjic před desátou hodinou a tedy bychom ke škole mohli dorazit mezi čtvrtou a pátou odpoledne. Doufám, že nás uvítá stejně slunečné a teplé počasí, na které jsme si již ve Slovinsku zvykli. Už se na vás těšíme!

Response code is 404

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.

© 2013 ZŠ a MŠ Hranice, příspěvková organizace; Hranická 100; 753 61 Hranice IV - Drahotuše Wordpress
šablona Suffusion