Říj 262021
 

Vláda ČR schválila mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví, ze kterého vyplývá, že na území vybraných okresů proběhne ve dnech 1. a 8. listopadu 2021 testování na onemocnění covid-19, a to dětí v přípravných třídách základních škol a přípravných stupních základních škol speciálních, žáků základních škol a žáků v denní formě vzdělávání ve středních školách a konzervatořích.

Screeningové testování se týká škol, které mají místo poskytování vzdělávání v některém z následujících okresů: České Budějovice, Ostrava-město, Prostějov, Prachatice, Brno-venkov, Přerov, Opava a Karviná, a to s výjimkou škol zřizovaných Ministerstvem spravedlnosti, škol zřízených při zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy a základních škol při zdravotnickém zařízení. Více informací ke screeningovému testování naleznete na https://www.edu.cz/covid-19/.

Školám v těchto okresech budou poskytnuty (prostřednictvím ORP či jiným, v místě obvyklým způsobem) testy ze zásob MŠMT (testy FLOWFLEX nebo SEJOY).

 V naší škole se děti budou testovat první vyučovací hodinu.

Testování se nemusí zúčastnit tito žáci:

  • žáci očkovaní proti onemocnění Covid 19
  • žáci, kteří toto onemocnění prodělali a od konce onemocnění neuplynulo více jak 180 dní
  • žáci, kteří mají negativní výsledek testu z certifikovaného testovacího centra

 

Výše uvedené výjimky je nutno doložit písemným potvrzením. Pokud jste potvrzení o očkování či prodělané nemoci (zde sledujte počet dnů) předložili již na počátku školního roku, tak nemusíte nic dokládat, formulář máme v evidenci.

Pokud žák odmítne testování, musí mít zakryté dýchací cesty po celou dobu pobytu ve školních budovách. Přítomnost rodičů u testování je možná od 7:15 do 7:45 v prostoru školní tělocvičny.

 

S přáním pevného zdraví

Mgr. Dagmar Pospíšilová

 

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.

© 2013 ZŠ a MŠ Hranice, příspěvková organizace; Hranická 100; 753 61 Hranice IV - Drahotuše Wordpress
šablona Suffusion