Dub 242016
 

Tak jsme dnes s žáky drahotušské školy oslavili „Den Země“, měli jsme plně nabitý program, ale všechno jsme stihli! Ráno jsme s vybranými žáky 2. stupně zamířili na oblíbenou přírodopisnou soutěž – Zlatý list, kterou každoročně pořádá Dům dětí a mládeže na Střelnici v Hranicích. Výsledky sice ještě nevíme, ale odcházeli jsme s velmi dobrým pocitem, že se mezi ostatními žáky hranických škol rozhodně neztratíme a za své výkony někteří sklidili i obdiv od učitelů Gymnázia v Hranicích, kteří byli přísedící na stanovištích.

Pro některé žáky 6. třídy školní den přírodopisnou soutěží neskončil a při návratu jsme v hodině pracovního vyučování vyrazili za pěkného slunečného dne na zahradu, kde jsme si rozdělili úkoly: Někteří čistili zahradu a sbírali odpadky, kluci vykopávali staré plané keře a holky plely záhony… Každý měl nějakou práci!

A nesmíme zapomenou na naše největší dříče z 8. třídy, velký obdiv patří Honzovi Kňazovčíkovi, Vojtovi Kuchařovi a Gabrielu Cinnovi, kteří na zahradě udělali už pořádný kus práce. Nosí si své pracovní oblečení a v každé volné chvilce jsou při ruce panu školníkovi, pomáhají vozit hlínu, stavět skleník, nebo třeba dneska, vytvářeli  záhon na popínavé fazole z žulových kostek. O tom, že kluky práce na zahradě baví, svědčí fakt, že tento týden zůstali „po škole“, aby pomohli dostavět skleník!

No a pak, že práce a učení v přírodě nemá smysl! Pro nás určitě má:-)

Response code is 404

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.

© 2013 ZŠ a MŠ Hranice, příspěvková organizace; Hranická 100; 753 61 Hranice IV - Drahotuše Wordpress
šablona Suffusion