Říj 152014
 

Spolu se Slovinci jsme dnes navštívili dominantu Moravské brány – majestátně se tyčící hrad Helfštýn. První střetnutí s hradem jsme zažili na netypickém místě – v podchodu nádraží v Lipníku nad Bečvou, které je krásně vymalováno rytíři a leteckým pohledem na hrad. Při průletu Lipníkem jsme si zopakovali některá historická fakta, která jsme se dověděli v sobotu v Praze a  po cyklostezce jsme došli až pod kopec, na kterém majestátně ční hrad Helfštýn. Výstup nám dal pořádně zabrat a u brány hradu jsme se objevili zpocení a zadýchaní.

Odpočinuli jsme si při tisku pamětních listů v režii pana Prokeše a jeho studia Bez kliky, vyrazili si pamětní mince a spolu s průvodcem si prohlédli hrad i s díly chráněnců boha Hefaista.  Cestou zpět nás dostihl vydatný déšť, na který byla většina výpravy vybavena deštníky, a tak se po lesní cestě pohybovala skupinka různobarevných hříbků.

Po dešti sice vysvitlo sluníčko, které nám zvedlo náladu, ale při příchodu k mostu přes Bečvu nás čekalo nemilé překvapení v podobě rekonstrukce. Zatli jsme zuby (zubní náhradu snad nikdo z nás ještě nemá) a pokračovali až do Hranic, kam si pro děti přijeli rodiče. Doufám, že všichni uposlechli pokyny, dali si doma teplou sprchu a horký čaj či čokoládu a zítra bude celá výprava připravena na další dobrodružství – poznávání Valašska.

Response code is 404

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.

© 2013 ZŠ a MŠ Hranice, příspěvková organizace; Hranická 100; 753 61 Hranice IV - Drahotuše Wordpress
šablona Suffusion