Kvě 262014
 

Minulý týden, od 19. května do 23. května 2014, žáci 2. a 4. třídy pobývali v krásném prostředí beskydských lesů ve Velkých Karlovicích. Celý týden si děti užívaly sluníčka, ptačího zpěvu, dobrého jídla a zvonění zvonců na krcích místních kraviček. ( Pásly se rovnou pod okny hotelu Galík.)

Celé dny školáci trávili v přírodě na čerstvém vzduchu. Každý den využívali atrakcí na dětském hřišti patřící Sun Outdoor: jízda na motokárách, dětský aquazoorbing, trampolína, pískoviště,…

V pondělí se děti změnily v pravé indiány: vyrobily si indiánské čelenky, střílely z luku, foukaly flustačkami, zpívaly indiánské písně.

V úterý žáci hledali poklad. Cesta k pokladu vedla přes nedalekou rozhlednu na Miloňové. Všem týmům ( Apačům, Pumám i Gapardům)  se podařilo rozluštit kód, pomocí kterého  se děti  k pokladu dostaly. Odpoledne  žáky čekalo malování triček a  olympiáda: jízda zručnosti na motokárách, hokej, Aktivity, střelba z foukačky, hod na žábu.

Ve středu děti  hrály různé hry a odpoledne se  s instruktory schovaly před sluníčkem do korun  stromů – šly na túru k lesnímu jezírku a Laďovému pramenu. Cestou stavěly domečky pro skřítky. Některé  postavily dokonce i  hotel, jiné  zase drahotušskou školu.

A čtvrtek? Dopoledne – plné her a zábavy na hřišti ( příprava psaníček pro noční poštu) a odpoledne –  lesní  výšlap. Ti odvážní se mohli brodit horským potokem.Po večeři děti čekala hra. Žáci plnili úkoly, při kterých získávali peníze, které použili pro poslání dopisů noční poštou. Na posledním stanovišti dorazili školáci na večerní poštovní úřad a odevzdali  dopisy pošťákovi, který je během noci doručil adresátovi.

Pátek  byl ve znamení balení, loučení a hraní na hřišti. Týden uběhl jako voda a po bramborové kaši s řízkem  druháci a čtvťáci nasedli do autobusu  a odjížděli spokojeni a plni dojmů domů.

Response code is 404

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.

© 2013 ZŠ a MŠ Hranice, příspěvková organizace; Hranická 100; 753 61 Hranice IV - Drahotuše Wordpress
šablona Suffusion