Říj 062013
 

Ve středu 2. října 2013 se víceúčelové sportoviště za budovou školy v Drahotuších zaplnilo téměř stovkou dětí. Konal se zde již 3. ročník turnaje ve vybíjené mezi vesnickými školami. Za finanční podpory města Hranic uspořádala místní škola turnaj s názvem Vybíjená nejen s míčem, ale i s tužkou v ruce. Turnaj začíná mít mezi dětmi stále větší oblibu. Letos v Drahotuších přivítali doposud rekordní počet sportovců ze šesti škol. Akce se zúčastnily děti z  Hustopeč, Jezernice, Partutovic, Potštátu a Stříteže a Drahotuš.

Nejprve žáci prokazovali  znalosti z pravidel vybíjené v písemném testu  a pak následovalo sportovní klání na hřištích s umělým povrchem. Po urputném boji zvítězili žáci z Potštátu a zaslouženě si odváželi jako výhru míč na vybíjenou, na 2. místě se umístili žáci z Hustopeč  a na 3. místě žáci ze Stříteže.  Je potřeba vyzdvihnout výborný výkon všech mladých sportovců a ocenit odvahu žáčků prvňáčků z Jezernice.

Děti přišli povzbudit nejen spolužáci z drahotušské a střítežské školy, ale i rodiče z Partutovic a Jezernice.

Všechny děti si kromě sladkostí  odnášely  pěkné zážitky z příjemně prožitého dne. Ve volné chvíli před zahájením turnaje  využívaly zázemí školního dvora – průlezky, pingpongové stoly, koše na basketbal, víceúčelová hřiště na míčové hry.

Poděkování patří všem, kteří se na průběhu akce podíleli: vyučujícím z jednotlivých škol, dětem ze 7. třídy, paní učitelce Foltýnkové, Kučerové a panu učiteli Urbanovi.

Přátelské klání mladých vybíjenkářů se stává  v Drahotuších pěknou tradicí.

Response code is 404

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.

© 2013 ZŠ a MŠ Hranice, příspěvková organizace; Hranická 100; 753 61 Hranice IV - Drahotuše Wordpress
šablona Suffusion