Led 142013
 

Ve čtvrtek 10.1.2013 přišly do naší školy studentky Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci na Besedu o zubní hygieně. Všichni žáci od první do páté třídy si už od samého rána ukazovali jaké si donesli zubní kartáčky, jaké mají obrázky na rukojeti, někteří měli i elektrické, ale někteří zapomněli. Co se dalo dělat, ti jen poslouchali.

Učili jsme se, jak správně pečovat o naše zoubky. Ty první-mléčné ty nám vypadávají, ale ty stálé, ty už jsou na celý život. A záleží jen na nás, jak dlouho nám vydrží a jak budou vypadat. Proto jsme si zkoušeli a ukazovali, jak si zoubky čistíme. Budoucí paní doktorky  nám ukazovaly, jaké chyby děláme. Vše bylo doplněno filmovou ukázkou.

Nejvíc jsme se ale naučili při ukázce čištění zubů na velkém modelu a s velkým kartáčkem. Všichni se snažili, aby to jejich čištění bylo to nejlepší. Obstáli všichni na jedničku s hvězdičkou.

Závěr besedy patřil zkoušce čistoty naší ústní dutiny. Speciální roztok, který nám nejprve namodřil pusu, a po vypláchnutí ukázal nedostatky. Nedostatky byly. Ale protože už teď přesně víme, jak na zubní kaz!!!, tak příště budeme nejlepší.

Beseda byla moc poučná a my moc děkujeme a těšíme se na další.

Response code is 404

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.

© 2013 ZŠ a MŠ Hranice, příspěvková organizace; Hranická 100; 753 61 Hranice IV - Drahotuše Wordpress
šablona Suffusion