Čvn 052012
 

V neděli 3.6.2012 proběhlo v Zámeckém klubu Hranice finále 15.ročníku pěvecké soutěže POP NOTA.  Pořadateli jsou učitelé a vedení ZŠ a MŠ Hranice IV – Drahotuše. Možná si soutěž  pamatujete z dřívějších let –  to se jmenovala Zlatá píšťalka. Jejími koly prošly dnes již pěvecké hvězdy jako je Markéta Šubová, Petra Hrozová a mnozí další. Do poroty zasedly za těch patnáct let jak hudební legendy např.  L.Kerndl, V.Vlasák, tak i  představitelé a osobnosti Hranic.

I letošní úkol porotců byl velmi těžký. Při konkurzu se sešly děti ve věku 6-16let z Hranic a okolí, ale i z jiných měst – Olomouce, Přerova, Vítkova, Opavy…Měsíc se pak připravovaly  na finále. Scházely se, trénovaly, pilovaly své výkony. Finále pak bylo   vyvrcholením a přehlídkou před publikem, rodiči a blízkými. Výtečné výkony na takřka profesionální úrovni z úst žáků a studentů zasloužily obrovský potlesk a ocenění.

A kdo si odnesl vavříny vítězství? 1. kategorie 1.-3. třída : 1.Karolína Hrozová (ZŠ a MŠ  Drahotuše), 2. Kateřina Kapková(ZŠ 1.máje), 3.m.Vendula Ondrová (ZŠ a MŠ Drahotuše). 2.kategorie 4.-6. třída -1. Nikola Huňová ( ZŠ a MŠ Potštát),2. Kateřina Zahradníčková ( Opava),3.Markéta Klȕglová ( ZŠ a MŠ Drahotuše) 3.kategorie 7.-9. třída – 1. Miroslav Macáš ( Vítkov),2.Sabina Ulmanová ( Olomouc), Jan Šauer Olomouc) 4.kategorie studenti SŠ – 1.Sabina Kasparová ( Olomouc), 2.Aneta Kučerková ( Olomouc),3Jiří Solař ( Olomouc). Cenu poroty, Cenu diváka  a  Absolutní vítězství v  15.ročníku POP NOTY za svůj bravurní pěvecký, i skladatelský a textařský um  získal Miroslav Macáš. Ceny, které si děti za své pěvecké vystoupení odnášely, jim udělaly obrovskou radost. Bez snahy a práce pořadatelů, Města Hranice a výrazné pomoci sponzorů, by se tak veliká akce nemohla uskutečnit. Všem moc děkujeme. Tak ať nám elán a chuť vydrží a POP NOTĚ přejeme ještě alespoň dalších 15 let úspěchů, kupu spokojených a zpívajících dětí a hodných lidí kolem.

ZŠ a MŠ Drahotuše

Response code is 404

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.

© 2013 ZŠ a MŠ Hranice, příspěvková organizace; Hranická 100; 753 61 Hranice IV - Drahotuše Wordpress
šablona Suffusion