Bře 272018
 

V pondělí proběhlo ve školní jídelně druhé kolo Zdravé – Zdravá svačinka, tentokrát pro starší žáky 5. – 8. třídy.

Sešlo se 37 žáků ve 12 -ti družstev.

Připraveno bylo 12 nákupních tašek Albert s potravinami podle předem odevzdaných receptů, dvanáct prkýnek, nože, škrabky, mísy, mixéry, gril, mikrovlnka, skleničky, talíře, špejle, párátka. Každý stůl byl označený cedulkou se názvem družstva a jmény soutěžících.
3.,2., 1. a 8,15h. vše začalo: krájení, míchání, mazání, zdobení, ochutnávání, zase míchání a uklízení…
Byla to nádherná podívaná. Některým šla práce skvěle od ruky, kluci si bravůrně poradili s loupáním mrkve, krájením ředkviček… Mirek řídil své kamarády krátkými ráznými povely: „Tady to drž!! Kde jsi? Sem pojď! Podej! Na!!!“. Holky byly zdatné v čančání. Radost se dívat!!!
V závěru časového limitu se ve dveřích objevil velitel oddělení Policie ČR Hranice s p. Vlčkovou. Moc obdivovali nasazení našich žáků. Všichni se postavili ke svým stolům. Nádhera střídala krásu. Ve výsledku byla vidět obrovská radost, píle, chuť. Každé družstvo se představilo a popsalo přípravu a svačinku.
Hodnocení soutěže se ujala vedoucí školní jídelny paní Martinka. Připomněla zásady správné výživy, vyváženost stravy, aby naše tělo správně fungovalo. Jak je důležité jíst zdravě, vyhýbat se přeslazeným nápojům, brambůrkům a tzv. rychlému občerstvení. Hodnotila práci u stolů, čistotu, stolování. Všechny chválila.
My jsme potleskem poděkovali za možnost uskutečnit soutěž ve školní jídelně a pomocnou ruku.

Závěr patřil panu Čechovi – veliteli Policie ČR. Jeho slova pohladila duše žáků, zněl z nich obdiv a uznání. Jménem oddělení Policie Hranice poděkoval za zpestření služby a zdravou svačinku.

20 svačinek jsme naložili a odvezli do Hranic policistům, kteří v pondělí 26. března právě sloužili.

Popřáli jsme „Dobrou chuť!!!“

Do Prahy posíláme celkem 20 týmových prací našich žáků = celkem 62 soutěžících, kteří s radostí a chutí vyráběli Zdravé svačinky.
Nejsme velká škola (je nás 195), ale jsme škola, do které rádi chodíme, a na kterou jsme pyšní!!!

Bc. Lenka Kopřivová

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.

© 2013 ZŠ a MŠ Hranice, příspěvková organizace; Hranická 100; 753 61 Hranice IV - Drahotuše Wordpress
šablona Suffusion