Zář 152017
 

Školní jídelna při Základní a Mateřské škole v Drahotuších s kapacitou 400 strávníků je umístěna v samostatné budově a zajišťuje stravu pro žáky základní školy, děti v mateřské škole v Drahotuších a děti v mateřské škole v Milenově. Poskytuje také stravování cizím strávníkům.
Kapacita míst k sezení je 90. Jídelna je stavebně rozdělena na jídelnu pro děti a menší jídelnu pro cizí strávníky.

Kontakty:

školní jídelna – vedoucí: 581 641 035  
Martinková Martina   martinkova@zsdrahotuse.cz
školní jídelna – kuchařky: 581 641 036  
Dlesková Ludmila   dleskova@zsdrahotuse.cz
Kuchyňková Marta   kuchynkova@zsdrahotuse.cz
Pavlíková Jitka   pavlikova@zsdrahotuse.cz

 

Významnou roli ve zdravé výživě hrají luštěniny, ryby, zelenina, ovoce a celozrnné výrobky.
V naší jídelně se snažíme těchto surovin využívat co nejvíce a upravovat je tak, aby byly pro děti atraktivní.
Z ryb mívají strávníci na jídelním lístku zařazovány tresku, tilapii, lososa či mořskou štiku, zařazujeme i králičí a drůbeží maso.
Zeleninové saláty mají v našem jídelníčku veliké zastoupení. Jsou připravovány jen z čerstvé zeleniny a jsou obohaceny o různé druhy luštěnin(červená fazole, cizrna, červená čočka), těstovin(barevné těstoviny, špecle z tvrdé pšenice), bývají doplněné balkánským sýrem a kořením jako je bazalka, oregáno či provensálské byliny.
V nápojovém lístku můžeme najít nejen sirupy, ale i koncentráty obohacené vlákninou, 100% mošty z jablek, mrkve, červené řepy, hrušek, rybízu, nabízíme minerálky slazené nebo bez sladidel, ovocný čaj s vysokým obsahem sušeného ovoce a citronádu s čerstvých citrónů.
Zařazujeme také mléko, kakao, bílou kávu i mléko jogurtové či kefírové.
Pečivo je používáno nejvíce v MŠ, ale i tady mohou děti ochutnat slunečnicové rohlíky, moskevský chléb, slunečnicový chléb, knekenbroty, špaldové pečivo nebo racio chlebíčky.
Strava bývá doplněna o musli tyčinky, jogurty, čerstvé ovoce, tvarohové krémy, sojové tyčinky a jiné výrobky racionální výživy.

Stravování ve školních jídelnách přináší pro rodiče úlevu nejen časovou a finanční, ale především nastavením norem a spotřebním košem je strava školních jídelen přínosem pro zdraví Vašeho dítěte.

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.

© 2013 ZŠ a MŠ Hranice, příspěvková organizace; Hranická 100; 753 61 Hranice IV - Drahotuše Wordpress
šablona Suffusion