Lis 182013
 

V sobotu 26. října David Šatánek, žák naší školy, hostoval v barvách Baníku Ostrava na MČR družstev starších žáků, které se konalo v Litoměřicích. David byl jednička ve váze do 50 kg. Svými výkony přispěl k celkovému druhému místu tohoto týmu.

V sobotu 9. listopadu se starší žák David Šatánek zúčastnil Mistrovství ČR dorostenců, které proběhlo v Jablonci nad Nisou. David se na tento šampionát  musel kvalifikovat prostřednictvím Českých pohárů, kde v konečném pořadí ve své váze skončil na třetím místě. David bojoval ve váze do 46 kg, v prvním duelu si poradil se závodníkem z Litoměřic, dále pak porazil republikovou dvojku z Chomutova. Ve finále opět nestačil na svého věčného rivala z Liberce, podlehl na juko a vybojoval vynikající druhé místo a titul Vicemistr ČR.

V sobotu 16. listopadu se v Hranicích konalo Mistrovství České republiky staršího žactva. Postup na tento šampionát si zajistil ve váze do 46 kg judista Judo Femax Engineering Hranice David Šatánek, letošní Vicemistr ČR dorostu, který obsadil celkové druhé místo v sérii Českého poháru. David byl nasazen jako jednička váhy a tuto pozici s přehledem potvrdil. Cestou za zlatem postupně vyřadil závodníky z České Lípy, Jihlavy a Polné, ve finále ukončil své vítězné tažení před časovým limitem a dalším vítězstvím nad soupeřem z České Třebové si zajistil zlatou medaili a titul Mistr České republiky pro tento rok.  David se po celý rok zúčastňoval reprezentačních kempů starších žáků, nyní však obdržel pozvánku na třídenní soustředění reprezentace dorostu, které se koná v Praze.

Davča už má letos na kontě tři mistrovské úspěchy a jeden ho ještě čeká. Je to start v barvách JC Železo Hranice v dorostenecké lize, které má slušně a s velkým náskokem našlápnuto k historickému zlatu v této nejvyšší dorostenecké soutěži.

IMG_0136

IMG_0140

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.

© 2013 ZŠ a MŠ Hranice, příspěvková organizace; Hranická 100; 753 61 Hranice IV - Drahotuše Wordpress
šablona Suffusion