Čvn 272020
 

dokonale změnily náš život. Museli jsme si zvykat na řadu nových pokynů, na spoustu věcí jsme museli zapomenout. Žádná jiná doba nás nezměnila tak, jako vynucená karanténa. 

Velká zkouška čekala-a stále ještě čeká-české školství, a tedy i naši drahotušskou školu a školku. Také vztah žáků, učitelů a rodičů prochází velkou zkouškou. Děti se musely uzavřít do pokojů, rodiče částečně převzali na svá bedra roli učitelů, učitelé zasedli na dlouhé hodiny k počítačům. Ze dne na den bylo vše naruby. Začalo učení na dálku.

Zpočátku to občas na jedné či druhé straně zaskřípalo, ale učitelé ani rodiče se nevzdali a zkoušeli, co se dalo. V následujících týdnech se pak školní život zklidnil. Učitelé zvou své žáky do virtuálních tříd, tvoří prezentace, natáčí videa, žáci se mohou postupně za přísných hygienických opatření začínají vracet do školních lavic. Ale cesta návratu je hodně klikatá.

Je to jiná škola, zvláštní svět. Moc si přejeme, aby se vše vrátilo k normálu a chodbami šveholily dětské hlasy a ozýval se smích. Škola bez dětí je smutná. A ukázalo se, že, věřte nebo nevěřte, i děti jsou smutné bez školy, bez svých kamarádů a učitelů.

S tradičním přáním hezkého léta  Vám všem a poděkováním za to, že naší škole držíte palce, letos přidávám hlavně přání pevného zdraví a klidného žití.

A mým kolegům, všem spolupracovníkům, vytrvalým rodičům a dětem patří můj dík za všechno úsilí, které vynakládají na to, aby překonali nástrahy, které s sebou covidový zvrat přinesl.

 

                                                                               Mgr. Dagmar Pospíšilová, ředitelka školy

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.

© 2013 ZŠ a MŠ Hranice, příspěvková organizace; Hranická 100; 753 61 Hranice IV - Drahotuše Wordpress
šablona Suffusion